С растящата цена на тока в последно време много от нас търсим всевъзможни решения, които да ни помогнат да спестим повече от сметките си за електричество. Съществуват няколко съвета, които определено ще бъдат от полза в това начинание и точно тях предстои да изброим в следващите редове.

Много производители твърдят за наличието на продукти, които водят до пестене на енергия, но тяхната ефективност така и не е доказана и до днес. За това ще ви помогнем с реални и практични решения, които да приложите успешно и да спестите от сметките си за електричество. Ако все пак ите нужда от помощ за да заплатите своите сметки, винаги можете да се обърнете към нас, за отпускане на бърз кредит.

Подменете крушките с LED

Доказано животът на една LED крушка е в пъти по-голям, в сравнение с този на крушките с нажежаема жичка. Освен това те осигуряват повече светлина посредством диодно осветление, което харчи тройно по-малко от традиционните крушки. На практика инвестирането в подмяна на осветителните тела с иновативни такива у дома ще ви се отплати още първия месец със значително по-ниски сметки за електроенергия, а след определен период и от разходи за експлоатация, тъй като качествените LED крушки не горят бързо.

Изключвайте уредите, които не използвате

Дори само един телевизор, оставен да работи непрекъснато изразходва твърде много енергия, която можете да спестите. Всъщност всеки един електроуред оставен включен в мрежата харчи ток, дори и в режим „stand by“. Всичко това са пари, хвърлени на вятъра.

Поправете грешката си още днес и изключете всички уреди от контактите, ако няма да ги използвате скоро и не забравяйте някой от тях включен. Абсолютно същото се отнася и за осветлението у дома.

Подменете старите електроуреди с нови

Ако искате сметките ви за електроенергия да паднат драстично и то за постоянно, то е необходимо да инвестирате в пълна подмяна на остарялата техника у дома – от перални, хладилници и готварски печки до бойлери, климатици и телевизори.

Заложете на електроуреди с високо ниво на пестене на енергия и клас А+++, които са разработени така, че да работят максимално енергийно ефективно, пестейки ток. Само един стар хладилник Мраз харчи колкото 5 пъти повече, в сравнение с новите инверторни решения.

В случай, че в момента не можете да планирате подобни инвестиции, то можете да си послужите с един трик за намаляване на разходите за ток. Използвайте по-икономични режими на уредите. Например пускайте пералнята в режим „Еко“ и вместо да използвате сушилнята, направо прострете дрехите си навън да изсъхнат по естествен начин. Ще се учудите всъщност колко много енергия можете да спестите само с тази простичка промяна.

Следете какви уреди използвате

Няма как да си инсталирате водно легло у дома и да очаквате ниски сметки за електричество. Потреблението ви е тясно свързано с това, което използвате. И, ако дадени стари и неефективни уреди лесно могат да бъдат подменени, тези които са с цел лукс едва ли ще успеете да накарате да харчат по-малко.

Единственото решение в тези случаи е да проследите какво използвате и да се опитате да елиминирате употребата на уреди, които харчат много ток. Това е и най-сигурният вариант да намалите разхода си всеки месец.

Независимо какви уреди използвате у дома и колко често, сметките за тока си вървят. В случай, че изпаднете в затруднение или заплатата ви се бави този месец, не оставяйте задълженията ви да се трупат, а ги погасете още на момента с кредит до заплата от CashBox.